چند وقته اینستاگرام از اکانت کریتور رونمایی کرده. تا پیش از این دو نوع اکانت داشتیم: یکی اکانت شخصی و یکی هم اکانت تجاری (بیزینس). اکانت بیزینس با توجه به نیاز کسبوکارها طراحی شده بود و آمار و اطلاعات خاصی که صاحبان کسبوکارها بهش نیاز داشتند رو دراختیارشون قرارمیداد.
در اکانت شخصی هیچ دسترسیای به آمار نیست و هنوز عده زیادی از مردم از این نوع حساب استفاده میکنند. افراد عادی که از اکانت شخصی استفاده میکنند یا کسبوکاری ندارند یا ترجیح میدن که صفحهای تجاری در اینستاگرام نداشته باشند در عین حال از اپلیکیشنهای خاصی برای دنبال کردن میزان افزایش یا کاهش فالوئرهاشون یا آمارهای دیگه استفاده میکنند.
تنها راهی که اینفلوئسرها (آدمای تاثیرگذار و سلبریتیها) برای بررسی موفقیت پستها و استوریهایشون یا بقیه آمار داشتند این بود که اکانتشون رو به اکانت بیزینس تبدیل کنند حتی اگر واقعا کسبوکار شخصی نداشتند.
با بزرگ شدن جامعه اینستاگرامیها، الگوریتم اینستاگرام هم کم کم عوض شد و به نظر میرسید که این تغییر و تحولات به نفع اینفلوئنسرها نبود. خیلی از اینفلوئنسرها از کاهش شدید لایک و کامنتاشون شکایت داشتند و بعضیهاشون هم کلا اینستاگرام رو ترک کردند.
اگه اینستاگرام نمیخواد پستهای این افراد رو به خوبی به فالوئرهاشون نشون بده چرا باید زمان زیادی رو توی این شبکه اجتماعی برای تولید محتوا بذارن خب؟ اگر افراد به راحتی به پستهاشون دسترسی نداشته باشند، پس اونا قراره روی کی تاثیر بذارند؟
اما … به نظر میرسه اینستاگرام صدای اینفلوئنسرها رو شنیده.
اشلی یوکی مدیر محصول اینستاگرام چند وقت پیش گفت که خالقان محتوا (Creators) بخش مهمی از جامعه ما هستند و ما میخوایم اونا رو از این مساله که اینستاگرام بهترین و آسونترین مکان برای ساختن برند شخصی و جامعهای از طرفداران هست مطمئن کنیم. بعد از یه مدت کوتاه هم اکانت کریتور رونمایی شد. این نوع اکانت برطرف کننده نیاز اینفلوئنسرها و بقیه خالقان محتوا است.
فرق اکانت کریتوراینستاگرام با اکانت تجاری در چیه؟
همونطور که گفتم، اکانت تجاری با توجه به نیاز کسبوکارا طراحی شده و این قدرت رو به صاحبان بیزینس میده که با توجه به آمار و اطلاعات رفتار مشتریها، محتواهاشون رو بهینهتر کنند.
اکانت کریتور شبیه به اکانت تجاریه اما آمار و اطلاعات جزئیتری داره و ابزارهای خاصتری رو در اختیار خالقان محتوا برای مدیریت اکانتهاشون میذاره. خب پس اگه شما هم اینفلوئنسر یا خالق محتوا هستید توصیه میکنم حسابتون رو به حساب کریتور تغییر وضعیت بدید.
اکانت کریتور 3 تا ویژگی اصلی داره:
1. آمار دقیق رشد اکانت
2. مدیریت راحتتر دایرکتها
3. مدیریت بهتر اطلاعات تماس
حالا بیاین ببینیم هر کدوم از اینا دقیقا چی هست:
1. آمار دقیق رشد اکانت
اکانت تجاری آمار دقیقی در مورد تعداد فالوئرها، میزان دیده شدن پستها، میزان تعامل با پستها، ویژگیهای فالوئرها و … در اختیارمون قرا میده اما آمار جزئیتر در مورد هر کدوم نمیده.
اکانت کریتور آمار عمیقتری در مورد فالوئرها و اونایی که آنفالو میکنند در اختیار صاحب پیج قرار میده. آمارش اینطوریه که من صاحب پیج میفهمم کدوم پستم بیشتر مورد توجه فالوئرام قرار گرفته و کدوم پست باعث شده افراد بیشتری منو آنفالو کنند. آمار روزانه و هفتگی تعداد فالوئرها یکی دیگه از آماریه که این نوع اکانت به اینفلوئنسر میده و اون فرد رو از نصب برنامههای جانبی که قبلا استفاده میکرده بینیاز میکنه.
آمار جامعتری هم در این نوع اکانت در اختیار اینفلوئنسر قرار میگیره که میتونه به برندی که داره تبلیغش رو میکنه بده. این آمار فقط مربوط به پستها نیست بلکه استوریها و آیجیتیوی رو هم در بر میگیره. دیگه لازم نیست فرد اینفلوئنسر در مذاکراتی که با برند داره از صفحه آمار استوریش اسکرین شات بگیره. همه اون آماری که برای برند مهمه در قسمت آمار اکانت کریتور موجوده.
2. مدیریت راحتتر دایرکتها
یه ویژگی منحصر به فرد دیگه برای اکانتهای کریتور قابلیت فیلتر کردن دایرکتهاست. اینباکس یک اینفلونسرها عموما با یه عالمه پیام عشقولانه، سئوال، درخواست برندها برای تبلیغات و پیام خانواده و رفقا پر میشه. پس زیاد جای تعجب نداره که بعضی پیاما بین هزاران پیام روزانه گم بشه.
اینجاست که ابزار فیلتر کردن پیاما مهم میشه. خالقان محتوا میتونن پیامهاشون رو با فیلترهای زمان یا مرتبط بودن رتبهبندی کنند. علاوه بر این دو دسته بندی «عمومی» و «اصلی» هم به اینباکسشون اضافه شده که با مرتب شدن پیامها داخل اونا میتونن به راحتی پیاما رو پیدا کنند و بهشون جواب بدن.
هر چند این میتونه برای اینفلوئنسرا خوب باشه ولی ممکنه برای برندها بد باشه چون ممکنه تماسشون با اینفلوئنسرا رو سختتر کنه. دلیلش هم اینکه که ممکنه پیام برندها با این ابزار جدید فیلتر بشه و اینفلوئنسر پیام رو دیرتر ببینه یا دیگه نره اون قسمت رو چک کنه.
3. مدیریت بهتر اطلاعات تماس
توی اکانت کریتور صاحب پیج میتونه بگه دقیقا در چه زمینهای فعالیت میکنه. البته این توی اکانت تجاری هم بود ولی در اکانت کریتور میشه این قسمت رو کاری کرد که نشون داده نشه. علاوه بر این ابزاری در اختیار صاحب پیج قرار گرفته که بتونه مدیریت کنه اطلاعات تماس به چه شکلی در پروفایل نمایش داده بشه. هر چند ارسال دایرکت برای برندها به نظر سختتر شده ولی با استفاده از این اطلاعات تماس، برندها میتونند بفهمند دقیقا چطوری با اینفلوئنسر تماس بگیرند که مطمئن باشن پاسخی دریافت میکنند.
سلام. خسته نباشید. ممنون از مطالب خوبتون.
چطوری باید پیجمون رو تبدیل به پیج اکانت کریتور کنیم؟
با آپدیت کردن امکان باز شدن این قابلیت هست؟
ممنونم
سلام
سلامت باشید 🌸
این نوع اکانت هنوز در مرحله آزمایشیه و گویا قراره برای اکانتهای با فالوئر بالا فعال بشه. برای فعال کردنش باید برید توی تنظیمات. بعد قسمت اکانت. اون پائین صفحه اگر دکمه «سوئیچ تو کریتور اکانت» داشته باشه میتونید با استفاده از اون دکمه حسابتون رو به حساب کریتور تبدیل کنید
سلام جناب آقای دکتر چرخ زرین عزیز،قبلا در اینستاگرام افتخار هم راهی با پیج عالی و کاربردی شما را داشتم،و حالا افتخار همراهی با وب سایت خوب و یوزر فرندلی شما را بدست آورد م. بسیار خوشحالم از اینکه افتخار آشنایی با شما را بدست آورده ام،
ارادتمند همایون سامی
سلام آقای سامی عزیز
خوشحالم که تونستم کمک کنم. سلامت باشید 🌸