گزارش رویداد
در چهاردهمین دورهمی «در مسیر بازاریابی دیجیتال» چه گذشت؟
در این پست نکاتی رو که در چهاردهمین دورهمی «در مسیر بازاریابی دیجیتال» مطرح شده مینویسم که برگرفته از این رشتهتوییت خودم هست.مرجان فتاح، هاتف تالویی، امیرحسین ثقهالاسلامی و سجاد احمدی سخنرانان این رویداد بودند و تجربیات خودشون رو در حوزه گوگلادز و سئو بیان کردند.
این رشتهتوییت در حین برگزاری رویداد نوشته شده و ممکنه ایراداتی داشته باشه. ممنون میشم اگر اشکالی دیدید، در کامنتها به من اطلاع بدید.
- مرجان فتاح:
در کمپین گوگل ادز هدف جایگاه اول بودن نیست، هدف کلیکهای باکیفیت با هزینه کمتره.
***
ما فهمیدیم که ایجاد ادگروپهای کوچکتر میتونه تا یک چهارم هزینههای کمپین گوگلادز رو کاهش بده.
***
سرچ دائمی اینکه ببینی جایگاه ادز من کجاست کار درستی نیست. اولین چیزی که گوگل حدس میزنه اینه که این فرد حتما علاقه نداشته که کلیک نکرده. این کار CTR و Quality Score رو پایین میاره. بهتره از خود پنل گوگلادز از قسمت Ad Preview جایگاهمون رو ببینیم.
- هاتف تالویی:
سعی کنید از کلماتی استفاده کنید که عمومیتر هستند و با این روش تور بندازید تا جایگاه رو پیدا کنید. بعد مراقب کلماتتون باشید و ببینید کدوما Conversion رو زدن و کدوما نزدن.
***
رفتار سرچ کاربر در طول زمان عموما مدلهای مختلف داره. اول با یک کلیدواژه عمومی سرچ میکنه، بعد که اومد سایت رو دید در سرچ مجددش، کلیدواژهها رو جزئیتر میکنه.
***
به دو علت impression رو از دست میدید: یکی تموم شدن بودجه روزانه و یکی هم نداشتن Ad Rank.
***
در استفاده از Automated Biding باید یکسری پیشنیازها در سرفصلهای زیر رعایت بشه 👇
📢 نکته تکمیلی: با توجه به اینکه من (مرتضی چرخزرین) زیاد از گوگلادز نمیدونم، انتقال تجربه هاتف در قالب توییت برام سخت بود ولی معلوم بود که متخصصین گوگلادز خیلی استفاده کردند.
- امیرحسین ثقهالاسلامی:
دیده شدن در نتایج جستجو (Impression)، کلیک شدن در نتایج جستجو (Clicked) و نسبت کلیک شدن به دیده شدن (CTR) مفاهیم اولیه سئو هستند.
***
هک سئو میگه چطوری میتونید در زمان کوتاهتری به نتایج بهتری برسید. هک سئو یک نوع White Hat SEO هست که بیشتر بر بهبود سئوی داخلی سایت تمرکز داره.
***
وقتی حجم سرمایه در یک بازاری زیاد میشه، تقلب هم زیاد میشه مثل وعدههایی که در مورد بهبود Alexa داده میشه. در حالیکه الکسا ربطی به سئو نداره.
***
اگه الکسای شما ۲ باشه ممکنه هیچ پولی درنیارید و اگه حتی ۵۰.۰۰۰ باشه شاید درآمدزایی خوبی داشته باشید. خوب بودن رتبه الکسا هیچ ربطی به درآمدزایی نداره. ورودی سایت رو هم باید با ابزارهایی مثل گوگل انالتیکس و گوگل سرچ کنسول سنجید.
***
ترکوندن از طریق سئو از مسیر زیر اتفاق میوفته:
۱. ثبت در وبمستر و قراردادن کد
۲. ثبت ادرس (ثبت نقشه سایت)
۳. رفع خطاهای موجود
۴. افزودن AMP
۵. بکلینک
***
سایت Google PageSpeed Insights رو چک کنید، باید بالای 90 باشید. خطاها رو بر اساس مواردی که میگه اصلاح کنید:
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
***
افزونه WP Smush رو برای بهینهسازی تصویر در وردپرس استفاده کنید: https://wordpress.org/plugins/wp-smushit/
***
کارهایی که برای هک سئو در چند سایت مختلف انجام دادیم شامل موارد زیر بود:
1. رفع خطاهای وبمستر (رفع خطای Schema و Highlighting)
2. رفع خطاهای سرور
3. بهبود سرعت لود سرور (بهبود کش و کمحجمکردن عکسها)
4. بهبود سرعت سایت در Google PageSpeed Insights
5. نصب AMP و رفع خطاهای AMP
6. بررسی گوگل ترندز
7. Social Signal
8. Tire Building
9. بازنویسی تیترها
10. تولید محتوای منظم بر اساس سند استراتژی محتوا
- سجاد احمدی:
در روش «خوشهای وارونه» بهینهسازی کمپین گوگلادز رو بر اساس فروش انجام میدیم چون گوگلادز ابزار گرونی هست و نمیخوایم برای آگاهی از برند ازش استفاده کنیم.
***
در این روش بهینهسازی رو از Search Terms شروع میکنیم که دقیقا اون چیزی هست که مخاطب سرچ کرده مثلا از اونجا میفهمیم مخاطب دنبال «مرکز فروش ست مادر و دختر در کرج» هست. این کار دایره لغات ما رو در اون حوزه افزایش میده.
***
گوگلادز رو باید مبتنی بر Conversion بهینه کنیم. برای این کار، گوگل انالتیکس رو به گوگلادز وصل میکنیم و Goalهای انالتیکس رو پاس میدیم به گوگلادز.
***
در گام اول بر اساس Cost/Conversion نگاه میکنیم که کدوم کلمات بیشترین Conversion رو برای ما داشتند. این واقعیت بازاره. اون چیزی که واقعا مخاطب خواسته و پولی که ما خرج کردیم.
***
گام دوم این هست که در بین Search Termهایی که هزینه اکتساب Conversion کمتری داشتهاند، چه شباهتی وجود داره؟ منظور از شباهت، شباهت کلامی هست.
***
در گام سوم Search Termهایی که دو شرط زیر رو دارند به یک Keyword مستقل تبدیل میکنیم:
۱. هزینه اکتساب هر Conversion اونها کمه.
۲. از لحاظ ساختار نوشتاری به هم شباهت دارند.
***
در گام چهارم همین فرآیند برای Keywordها انجام میشه. یعنی Keywordهایی که دو شرط زیر رو دارند در یک Ad Group مجزا دستهبندی میشن:
۱. هزینه اکتساب هر Conversion اونها کمه.
۲. شباهت معنایی به همدیگه دارند.
***
در گام پنجم همین فرآیند برای Ad Group انجام میشه. یعنی Ad Groupهایی که دو شرط زیر رو دارند در یک Campain مجزا دستهبندی میکنیم.
۱. هزینه اکتساب هر Conversion اونها کمه.
۲. شباهت معنایی به همدیگه دارند.
***
در گام ششم هستیم و تا اینجا لایه کمپین بهینهسازی شده. حالا میتونیم کمپینها رو با همدیگه مقایسه کنیم و اونهایی که هزینه هر Conversion اونها متناسب با بودجه و توان کسبوکارمون نیست، متوقف میکنیم.