گزارش رویداد

در هفدهمین دورهمی «در مسیر بازاریابی دیجیتال» چه گذشت؟

در این گزارش نکاتی رو که در هفدهمین دورهمی «در مسیر بازاریابی دیجیتال» مطرح شده، منعکس می‌کنم. این دورهمی با محوریت رونمایی از زبان وب‌نویسی BasisCore برگزار شد. محمدرضا رحمانی، مهدی دستمالچی، عادل طالبی، حمیدرضا اعتدال‌مهر، علیرضا قمصری، بابک بنیادی، عطا خلیقی و مجید کثیری سخنران‌ها و پنلیست‌های این رویداد بودند. گزارش زیر با حمایت مالی «رویدان» تهیه شده و برگرفته از این رشته‌توییت هست که من در طول رویداد نوشتم.

پوستر هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال
پوستر هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال

  • محمدرضا رحمانی:
    می‌خواستیم پلتفرمی برای مزایده دامنه با نام nam.ir داشته باشیم و در قدم اول باید تصمیم می‌گرفتم با چه زبانی سایت رو بنویسیم. آقای اعتدال مهر به ما پیشنهاد داد با BasisCore بنویسیم.
    ***
    دادن یک سایت مپ خیلی دقیق از چالش‌های ما بود که در اول کار داشت ما رو ناامید می‌کرد ولی چون می‌دونستیم برای آینده کارمون خوبه، انجامش دادیم.
    ***
    تصمیم گرفتیم UI رو خودمون بزنیم ولی این برای ما مشکل ایجاد کرد چون برنامه‌نویسای ما با این زبان آشنا نبودند.
    ***
    آقای اعتدال مهر به ما گفت که اگر کسی بتونه به دیتابیس نفوذ کنه بهش جایزه ۱۰۰ میلیونی می‌دیم و این اعتماد ما رو جلب کرد.
    ***
    مزایای بیسیس‌کور برای ما این موارد بود:
    ۱. پشتیبانی قوی
    ۲. اجرای موبه‌موی خواسته ما
    ۳. داشتن پنل مدیریت کامل و کاملا اختصاصی
    ***
    معایب بیسیس‌کور برای ما این موارد بود:
    ۱. سخت‌گیری خیلی زیاد قبل از اجرا
    ۲. یوزر فرندلی نبودن و نداشتن یکسری دسترسی‌های ساده برای برخی از بخش‌ها
    ۳. فرندلی نبودن بخش وبلاگ
    ۴. نبود نیروهای آشنا به بیسیس‌کور در بازار
    ***
    اگه کسی بخواد با بیسیس‌کور کار کنه باید یه سند کامل با جزئیات دقیق داشته باشه وگرنه در ادامه کار دچار مشکل می‌شه.

  • مهدی دستمالچی:
    Data warehouse در اکوسیستم بیسیس‌کور یک پایگاه داده هست که افراد بهش وصل می‌شن و از Structured Data استفاده می‌کنند.
    ***
    کسب‌وکارهای مختلفی با ما کار می‌کردند و محصولات مختلفی داشتند. ما بر اساس نیاز این کسب‌وکارها Vocabularyهایی رو تنظیم کردیم.
    ***
    کسب‌وکارهای همکار ما باید می‌رفتند فرم‌هایی رو بر اساس اطلاعات برندها درست می‌کردند. ما در منظومه‌نگاران واحدی درست کردیم که بر اساس نیاز کسب‌وکارها اسکیما طراحی می‌کردند و الان ۲۵۰۰ محصول مختلف رو داخل دیتابیس اسکیماهاش رو قرار دادیم.
    ***
    در مرحله دوم پروژه محصولات پرمصرف رو شناسایی کردیم و نامش رو گذاشتیم محصولات رفرنسی. سولوشن دوم برای کسب‌وکار استفاده از این محصولات بود و کسب‌وکار فقط با زدن یک گزینه محصول رو در سایتش داشت.
    ***
    مثلا آژانس‌های مسافرتی برای سایت‌شون به یکسری اطلاعات پایه مثل اطلاعات هتل‌ها نیاز دارند. می‌شه یک‌سری لیست آماده رو اضافه کرد به سایت. خب این لیست‌ها دائم تغییر می‌کنه. اما در پروژه ما، نیازی به Data Entry نیست و لیست‌ها بروزرسانی می‌شه.
مهدی دستمالچی در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال
مهدی دستمالچی در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال

  • عادل طالبی:
    ما تصمیم گرفتیم در dmway17# در مورد زبان وب‌نویسی بیسیس‌کور با هم صحبت کنیم و این زبان رو نقد کنیم به جای اینکه پشت آواتارهای بی‌نام‌ونشان توییت بزنیم. نقدهای درستی هم از سمت افرادی دیدیم که با نام خودشون بیسیس‌کور رو توی توییتر نقد کردند.
    ***
    ما یک سایت خیلی ساده و معمولی می‌خواستیم واسه هوپا. نه وردپرس‌کارها و نه بقیه برنامه‌نویس‌ها با زبان‌های دیگه نتونستند کار ما رو راه بندازند. پشتیبانی خیلی خوب بیسیس‌کور کار ما رو‌ راه انداخت.
    ***
    برای منِ صاحب کسب‌وکار، وبسایت فقط یه ابزاره که محصولم رو در معرض دید قرار بدم و بفروشم. دنبال دردسر هم نیستم که دائم با پشتیبانی درگیر باشم. ۳ ساله که هوپا داره با بیسیس‌کور کار می‌کنه و من تمرکزم رو گذاشتم روی اصل کارم به جای درگیری اضافه.
عادل طالبی در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال
عادل طالبی در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال

  • حمیدرضا اعتدال‌مهر:
    یه روز با من تماس گرفتند، با من صحبت کردند و بعد یه خبر رو با قصد خودشون منتشر کردند. یه عده شروع کردند به انتشار مطالبی از جمله اینکه چرخ رو از نو ساختی، رانت داری و … . امروز می‌خوام در مورد زبان BasisCore صحبت کنم که مبدعش هستم.
    ***
    منظومه‌نگاران یک شرکت ده ساله است. تعداد زیادی مشتری داریم که براشون E-commerce درست کردیم. تصمیم گرفتیم بر اساس مشکلات کسب‌وکارها از جمله لایسنس‌ها روی پروژه بیسیس‌کور کار کنیم. ما سعی کردیم مسئولیت‌پذیر باشیم.
    ***
    ما چرخ رو دوباره اختراع نکردیم. ما چرخی می‌خواستیم برای ارابه خودمون. ما چرخ خودمون رو می‌خواستیم و ساختیم. ده سال کار کردیم و تموم منافعش رو صرف پروژه بیسیس‌کور کردیم.
    ***
    ما بیسیس‌کور رو واسه خودمون درست کردیم. فقط داریم به شما معرفیش می‌کنیم. ما نیومدیم با مایکروسافت رقابت کنیم. اگه چرخ ما ارابه شما رو هم متوازن می‌کنه ازش استفاده کنید.
    ***
    ما برای ریدایرکت یه ابزاری داریم که در پنل بیسیس‌کور وجود داره. در مورد CDN در داخل ایران، تنها هاستینگی هستیم که خودش CDN داره ولی اینجوری نیست که در نقاط مختلف Node داشته باشیم. فعلا ابزاری برای مهاجرت از زبان‌های دیگه نداریم.
    ***
    من ۲۲ ساله دارم توی این حوزه کار می‌کنم و در جریان اختلافات صنفی در حوزه برنامه‌نویسی هستم. ما یک پکیج بیسیس‌کور داریم شامل فرآیندها، ابزارها و قراردادها که می‌تونه به کسب‌وکارهای ایرانی کمک کنه. این به خاطر نوع نگرش ما به این حوزه است.
    ***
    اگر فرانت شما آماده باشه ما می‌تونیم سه روزه با بیسیس‌کور محصول رو آماده کنیم. ما حاضریم یک بار این کار رو آماده کنیم، شما تست بگیرید و گزارش مثبت یا منفی رو منتشر کنید.
    ***
    ما خیلی دوست داشتیم پول از دولت بگیریم و برای یک زبان وب‌نویسی خرج کنیم. اگه یک صندوق می‌تونست این کار ما رو ارزش‌گذاری کنه و بر اساس اون وام بده و البته همه می‌تونستند همون وام رو بگیرند ما هم می‌گرفتیم ولی ما هیچ وامی نگرفتیم.
    ***
    از همه کسانی که دغدغه دارند دعوت می‌کنم بیان در یک محیط کارگاهی صحبت کنیم و برن تست‌ها رو از جمله تست امنیت انجام بدن. فقط بگم که ماهان و شرکت‌های دیگه قبل از اینکه با ما کار کنند قبلش تست امنیت روی سرورهای ما انجام دادند.
    ***
    اگه یه زبان اسکریپتی وب‌سرور داره، سینکتس داره، فرآیندهای اکسترکت و کامپایل داره ما هم در بیسیس‌کور داریم. ما حاضریم میزبان دوستان باشیم و بیان سورس رو ببینند. اگه کسی اسمی به غیر از «زبان» رو بر یک مبانی مشخص ارائه بده ما پذیرا هستیم.
حمیدرضا اعتدال‌مهر در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال
حمیدرضا اعتدال‌مهر در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال

  • علیرضا قمصری:
    یکی از برنامه‌های ما برای بیسیس‌کور امکان اجرا به‌صورت آفلاین و روی سیستم کلاینت هست. کلاینت می‌تونه از مزایای وب‌سرور اختصاصی جهت تولید و توسعه استفاده کنه.
    ***
    دغدغه‌ای که برای دولوپرها هست اینه که پلاگینی وجود داشته باشه تا بتونند از ادیتورهای خودشون برای توسعه استفاده کنند. ما در حال حاضر داریم این پلاگین‌ها رو توسعه می‌دیم و به کمک شما هم نیاز داریم.
    ***
    یکی از انتقاداتی که شده بحث «مستندات» بیسیس‌کور هست. ما در حال تکمیل مستندات این زبان وب‌نویسی در آکادمی بیسیس‌کور هستیم:
    https://academy.basiscore.com
    ***
    زبان وب‌نویسی بیسیس‌کور سه تا ورژن خورده و توی ورژن دوم و سوم تغییرات اساسی مبتنی بر نیاز مخاطب دادیم. اینکه چند درصد این محصول تولیدی هست یا چقدر از بقیه سورس‌ها گرفته شده می‌تونم بگم محصول دو بار صددرصد از پایه ساخته شده.
    ***
    مزیت بیسیس‌کور کم کردن هزینه‌های تولید و بالابردن سرعت تولید، آموزش و توسعه در مقابل بقیه زبان‌های وب‌نویسی است. این زبان برای مدیرانی که می‌خوان در فاز توسعه سایت درگیر فرآیندهای زمان‌گیر نشن مفیده.
    ***
    ما نمره بالایی توی مستندات و ابزارهای توسعه در بیسیس‌کور نداریم ولی باید شهامت اینو داشته باشیم که بگیم این زبان وب‌نویسی رو نوشتیم و به خوبی توسعه دادیم.
علیرضا قمصری در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال
علیرضا قمصری در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال

  • بابک بنیادی:
    بیسیس‌کور پرفورمنس خوبی داره اما توی سئو، فرانت برای ما مهمه. موارد مربوط به Semantic web خوب بود اما بلاگش خیلی پیچیده است. باید در مورد CDNها، Redirection Handling و Sitemap هم توضیح بدن. برای انتقال تکنولوژی هم باید بگن چطوری ممکنه.
    ***
    من یک آدم سولوشن‌زده‌ام. سر مهاجرت‌ها، خیلی از شرکت‌ها مشکل نیرو مخصوصا نیروی فنی دارند. اگه گزارشی که از محصول بیسیس‌کور آماده می‌شه نشون بده منظومه‌نگاران می‌تونه موارد فنی رو تضمین کنه، این یک سولوشن می‌تونه باشه.
    ***
    بیسیس‌کور باید در فرآیند اجرا، فرآیند implementation سئو و فرآیند مالی تست بشه. اگه از تست سربلند بیرون بیاد شاید بتونه یک سولوشن ارزون، سریع و پایدار باشه.
بابک بنیادی در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال
بابک بنیادی در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال

  • عطا خلیقی:
    اینکه یکی بگه من زبان اسکریپتی نوشتم و ارائه‌ش کنه جسارت بزرگی می‌خواد که ارائه‌دهندگان بیسیس‌کور اینو داشتند. ضعف‌ها و قوت‌های این زبان توی کار مشخص می‌شه. من هنوز فرصت نکردم باهاش کد بزنم.
    ***
    برای من سواله که بیسیس‌کور برای من به عنوان یک شرکت نرم‌افزاری یا یک برنامه‌نویس چه امکانی رو فراهم می‌کنه؟
    ***
    بیسیس‌کور مستندات کاملی نداره. ضمن اینکه باید زبان باز باشه تا بقیه بیان ازش استفاده کنند. بعد باید یک کامیونیتی برنامه‌نویسا ایجاد بشه تا اشکالات بیسیس‌کور دربیاد.
    ***
    ما برنامه‌نویسا همیشه از کدهای بقیه برنامه‌نویسا استفاده می‌کنیم و کارمون رو ارتقا می‌دیم. مسأله اینجاست که اینقدر از کلماتی مثل «ملی» سواستفاده شده سخته که بگیم یک کاری کاملا داخل ایران انجام شده.
عطا خلیقی در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال
عطا خلیقی در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال

  • مجید کثیری:
    بحران رسانه‌ای بیسیس‌کور از اونجا شروع شد که یه روز صبح بیدار شدیم دیدیم «زبان برنامه‌نویسی بومی ایرانی نوشته شد» و خبرش توی سایت‌های خبری اومده.
    ***
    این خبر اول توی سایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری منتشر شده بود. مخاطب اون سایت ذینفعانی بودند که باید از دستاوردهای اون نهاد بدونند. اما اونا مخاطب ما نیستند. خبر به نوع دیگه‌ای در فضاهای ما از جمله توییتر منتشر شد.
    ***
    سابقه ۲۲ ساله، غیردولتی بودن، اشتغال‌زایی پایدار، دارا بودن مشتریان راضی، تلاش برای رقابت در شرایط بد اقتصادی و اعتماد‌به‌نفس خوب از مزایای شرکت منظومه‌نگاران هست که قبل از بحران رسانه‌ای بیسیس‌کور در رسانه‌ها مطرحش نکرده بودند.
    ***
    هر شرکتی باید با ذینفعان خودش از جمله رقبا، رسانه‌ها، کارمندان و … صحبت کنه و دیالوگ موندگار داشته باشه. بیسیس‌کور از قبل این کار رو نکرده بود و دچار بحران رسانه‌ای شد.
    ***
    نداشتن سابقه رسانه‌ای و ردپای خوب در رسانه‌ها و افکار عمومی، نداشتن جایگاه کارشناس و متخصص صنعت و نداشتن یک Community یا اجتماع فعال از مشتریان مدافع برند ریشه‌های بحران رسانه‌ای بیسیس‌کور بود.
    ***
    نداشتن ارتباط با جامعه برنامه‌نویسی کشور، تمرکز بر فروش به جای برندینگ، ادعایی بدون سابقه و پشتوانه بدون طی کردن پلکان رشد و ضعف برندینگ مدیرعامل در جایگاه تخصصی از ریشه‌های بحران رسانه‌ای بیسیس‌کور هست.
    ***
    سایت و رسانه‌های ملکی (Owned) بسیار ضعیف، ندیدن اکوسیستم و نقش عوامل ذی‌نفع و ضعف PR این تیم فنی رو می‌تونیم از ریشه‌های دیگه بحران رسانه‌ای بیسیس‌کور بدونیم.
    ***
    بی‌اعتمادی به شعارهای ملی و بومی، دید انتقادی به رسانه‌های داخلی، تحلیل و پیش‌داوری زودهنگام و میل به موج‌سواری خبری برای اول بودن در ارائه تحلیل از ریشه‌های جامعه‌شناختی بازخوردها در بحران رسانه‌ای بیسیس‌کور بوده.
    ***
    پاسخ‌گویی خیلی ضعیف در توییتر، ضعف ارتباط با رسانه‌ها، ضعف ارتباط با جامعه برنامه‌نویسان، نداشتن ارتباط با اینفلوئنسرها برای تشریح موضوع و شوک و عدم باور حجم مخالفت‌ها از ضعف‌های تیم بیسیس‌کور در طول بحران رسانه‌ای بوده.
    ***
    شفافیت و نشان دادن پشت‌صحنه، نشان دادن موفقیت‌ها و حضور مداوم در رسانه‌ها و ساخت جایگاه متخصص صنعت در بلندمدت از عواملی هست که بیسیس‌کور می‌تونه ازشون برای تصحیح تصویر برندش استفاده کنه.
    ***
    تمرکز بر ارزش به جای محصول، عدم تمرکز بر اسم‌های ملی و بومی و تمرکز بر برند، نقش فعال در اکوسیستم و ارتباط با جامعه مخاطب از عوامل دیگه‌ای هست که بیسیس‌کور می‌تونه ازشون برای تصحیح تصویر برندش استفاده کنه.
    ***
    تولید داستان، خبر، محتوا، سرگرمی و جنجال از عوامل تمایزدهنده برند در روابط عمومی و کسب رسانه‌های اکتسابی هست که بیسیس‌کور و بقیه کسب‌وکارها می‌تونند ازش استفاده کنند.
مجید کثیری در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال
مجید کثیری در هفدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال

گزارش تصویری این رویداد رو می‌تونید در سایت شکارچی (مهدی برهمندپور) ببینید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا