در هجدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال چه گذشت؟
در این پست نکاتی رو که در هجدهمین دورهمی «در مسیر بازاریابی دیجیتال» مطرح شده مینویسم که برگرفته از این رشتهتوییت خودم هست. محبوبه شعاعی، ندا خالقی و الهه محمودی سخنرانان این رویداد بودند و فعالیتهای دیجیتال «ایسمینار» رو در سه حوزه محتوا، سئو و شبکههای اجتماعی نقد و بررسی کردند.
این رشتهتوییت در حین برگزاری رویداد نوشته شده و ممکنه ایراداتی داشته باشه. ممنون میشم اگه اشکالی دیدید، در کامنتها به من اطلاع بدید.
- محبوبه شعاعی:
وقتی سایت ایسمینار رو بررسی میکنید چند «لحن» رو در محتوا میبینید. از لحن محاوره گرفته تا لحن رسمی و این یکی از اشتباهات ایسمیناره.
***
لحن برند باید بر اساس نوع مخاطب انتخاب بشه. اگه ایسمینار در لحن دچار سردرگمیه به این دلیله که هنوز در مورد انتخاب مخاطب تصمیم نگرفته.
***
پیشنهاد من به ایسمینار انتخاب لحن «دوستانه» است. یعنی انتخاب کلمات صمیمی تا مرزی که لحن محاورهای نشه.
***
شاید برای اینکه بخوام مثالی بزنم در مورد انتخاب لحنی که بین رسمی و محاورهای باشه میتونم اینجوری بگم که یه لحنی بین اونجوری که با مدیرتون صحبت میکنید و با دوست صمیمیتون صحبت میکنید. مثلا میشه مثل زمانی که با همکارتون حرف میزنید.
***
ایسمینار همون توضیحی که در فوتر نوشته با کمی تغییرات در صفحه «درباره ما» نوشته. این در حالیه که صفحه درباره ما از مهمترین صفحات وبسایته. در این صفحه باید بگیم چرا مخاطب باید ما رو انتخاب کنه.
***
محتوا زمانی میتونه تاثیرگذار باشه که قالب مناسبی براش انتخاب بشه. مثلا ایسمینار در یک ویدیو یک دقیقهای میتونه به آموزش استفاده از امکاناتش بپردازه. این قالب مناسبتری هست نسبت به متن و عکس.
***
«اطلاعیه» عموما حرفی از درون سازمانه. در اطلاعیه نباید اطلاعات عمومی مثل «تاریخچه جمعه سیاه» نوشته بشه. محتواها باید با کتگوری تناسب داشته باشه.
***
وبینار از نظر شرکتکننده و وبینار از نظر برگزارکننده دو محتوای مجزا با دو مخاطب متفاوته. ایسمینار میتونه این تفکیک رو در توضیح اینکه «وبینار چیست» به کار ببره.
***
حتی اگه بخوایم محاورهای بنویسیم باید اصولش رو رعایت کنیم. مثلا جایگزین «است» در محاوره «ه» هست و نه کسره. به کلمه «مشخصِ» توجه کنید که غلط نوشته شده.
اگه داریم در مورد اهمیت تولید محتوا در اینستاگرام صحبت میکنیم بهتره CTA بهکاررفته به جای «برگزاری وبینار»، دعوت به مشاهده وبینارهای مرتبط با اینستاگرام باشه.
***
مطالبی که در وبلاگ منتشر میشه رو میشه با استفاده از ابزارهای دیگه مثل سوشال یا ایمیل به دست مخاطب برسونیم. به عنوان مثال ایسمینار میتونه لینک «نکات آموزشی در مورد وبینار» رو در شبکههای اجتماعی هم منتشر کنه.
- ندا خالقی:
۷۶ درصد بازدیدکنندگان ایسمینار دایرکتاند. پس احتمالا راه یوزر آوردن برای این کسبوکار یا سئو نبوده یا از تلگرام و اساماس مخاطب آورده. علاوه بر این ۸۰ درصد از ترافیک سرچ با جستجوی نام برند بوده و این هم تقریبا یعنی دایرکت.
***
۶ درصد ترافیک ایسمینار از ایمیل هست و این نشون میده این کسبوکار به خوبی تونسته از ایمیلمارکتینگ استفاده کنه و باید بدونیم ایمیلمارکتینگ نمرده.
***
ایسمینار تگها رو به عنوان سابکتگوری استفاده کرده و این درست نیست. پیشنهاد من استفاده از یکی از این دو ساختاره و به نظرم دومی ارجحیت داره
اگه دو تا URL محتوای شبیه به هم داشته باشه Duplicate میشه و در ایسمینار صفحات «برگزارکننده» و «teacher» اینطوریاند. میتونند برای رفع این اشکال از Smart text استفاده کنند. علاوه بر این میتونند بعضی صفحات رو no index کنند.
***
برای حل مشکل Duplicate Content ایسمینار میتونه «تگهای سایت» و «صفحه نویسندگان بلاگ» رو نو ایندکس کنند و بهتره محتواها رو در بیشتر از یک کتگوری قرار ندند.
***
اسکیماهای Blog post و News Article از اسکیماهایی هستند که بهتره به اسکیماهای بخش بلاگ ایسمینار اضافه بشن.
***
بهتره برای هر صفحه، تایتل و دسکریپشن مشخص و متفاوت انتخاب بشه. این نکته هر چند جزئیه ولی خیلی اهمیت داره و خوبه که ایسمینار رعایتش کنه. در مورد H1 هم همین نکته لازمه رعایت بشه.
***
حدود 6 هزار لینک فالو به شبکههای اجتماعی داده شده و بهتره لینکها رو نوفالو کنند تا اتوریتی سایت ایسمینار پخش نشه به سمت جاهایی که لازم نیست.
***
همه صفحات سرچ ایسمینار کنونیکال شدند به صفحه وبینارها و این درست نیست. پیشنهاد من اینه که صفحات سرچ رو نو ایندکس کنند.
***
فعال نبودن Browser Caching و اپیتیمایز نبودن عکسها از مسائلی هست که اگه ایسمینار حلش کنه سرعت سایتش افزایش پیدا میکنه. سبک کردن کدها یا بردن سرور به خارج از کشور هم خیلی تاثیرگذاره.
***
اکثر لینکسازیهای ایسمینار از سایتهای سبز بوده که این اتفاق خوبیه. ۹۷ درصد لینکها فالو هست و ۳ درصد نو فالو. بر اساس تجربه من لینکسازی باید ارگانیگ به نظر بیاد. پیشنهاد من اینه که نسبت فالو و نو فالو رو متناسبتر کنند.
***
لینکسازی باید با یه شیب نرم جلو بره و ارگانیک به نظر برسه. لینکسازی ایسمینار در یک نقطه یه شیب تند داشته و این زیاد خوب نیست. بهتره تهاجمی عمل نکنند.
- الهه محمودی:
اسم پیج اینستاگرام در نتیجه سرچ کاربر تاثیر داره. «ایسمینار پلتفرم برگزاری وبینار» اسمی هست که ایسمینار انتخاب کرده که هم برندش هست و هم نوع کسبوکارش که در مورد وبیناره. این خیلی خوبه.
***
هشتگ در بیو باید هشتگ اختصاصی برند باشه تا از این طریق بتونه محتواهایی که با اون هشتگ تولید شده رو به کاربرای جدید نشون بده. استفاده از هشتگهای عمومی در بیو اینستاگرام درست نیست، توی نتایج جستجو هشتگها نمیاد و فقط کاراکترها رو هدر میده.
***
در بیو اینستاگرام باید کلیدواژهوار در مورد نوع کسبوکارمون و مخاطبمون صحبت کنیم. کاربر باید با یک نگاه بفهمه که کسبوکار چه خدماتی ارائه میده و چه مزیتی داره.
***
اگه پستهای اینستاگرام یک «فیلم» باشه، هایلایتهای صفحه «تیزر فیلم» هست و مخاطب رو ترغیب میکنه که صفحه رو کامل ببینه.
***
پیج ایسمینار بهتره برای محتوای یکسان مثل «ویدیو وبینار» تم مشابه داشته باشه. این به معنای استفاده از لیاوت نیست بلکه استفاده از تم مشابه برای یک دسته محتوای مشابه منظورم هست.
***
توجه به مناسبتها نباید صرفا تبریک و تسلیت باشه. ایسمینار میتونسته برای «روز دختر» یه ویدیو بسازه و بگه من چه فرصت برابری برای دخترها و پسرها ایجاد کردم.
***
لحن پیج ایسمینار بین دوستانه، محاوره و رسمی در رفتوآمده. دلیل این مساله عدم تدوین استراتژی محتوا هست. اگه سند داشته باشند با تغییر نیروی محتوا، لحن عوض نمیشه.
***
ایسمینار در پستهای اینستاگرام از هشتگهای مرتبط استفاده میکنه. علاوه بر این از تنوعی از هشتگها استفاده میکنه که تعداد ترافیک متفاوتی داره. اینا مزیتهای پیج ایسمینار هست ولی بهتره هشتگها رو پشت سر هم به کار نبره چون شکل بصری خوبی نداره.
***
ایسمینار به همه کامنتهای اینستاگرام جواب میده و این خیلی خوبه ولی بهتره به کامنتها انسانیتر جواب بده و برای یک کامنت طولانی، جواب طولانی بده و انرژی بذاره.
***
ایسمینار درک کرده که موجسواری در توییتر کمک میکنه که برندش بیشتر دیده بشه و این خیلی خوبه اما مثلا در بعضی ریتوییتها اشتباه کرده. مثلا توییتی از مانوئل ریتوییت کرده که ارتباطی با کسبوکارش نداره.
ایسمینار میتونه از ارزشهای سازمانیش در لینکدین صحبت کنه و برند کارفرماییش رو از این طریق تقویت کنه.
***
ایسمینار میتونه تمرکز محتواش برای «برگزارکنندگان» وبینار رو ببره سمت لینکدین چون این نوع مخاطب اونجا بیشتر فعاله و تمرکز محتوایی اینستاگرامش رو ببره سمت «شرکتکنندگان» یعنی کسانی که میخوان از وبینارها استفاده کنند و آموزش ببینند.
- مانوئل اوهانجانیانس:
ما توافق کردیم که چیزهایی که ایسمینار نمیتونه بگه از زبان مانوئل گفته بشه چون بیان تندتری داره. این بدهبستون رو در کسبوکارهایی مثل تلگرام هم میبینیم که مثلا دروف بعضی حرفا رو از زبان تلگرام بیان میکنه.
***
هر چند خود پدیده آلودگی هوا مساله نامطلوبیه ولی ما سعی کردیم توی ایسمینار روی این ترند موجسواری کنیم و به مخاطب بگیم چرا توی این شرایط میخوای بری کلاس؟ بیا و وبینار ببین. این نوع موجسواری مرتبط با کسبوکار میتونه خوب باشه.
***
یکی از استراتژیها برای رشد پلتفرمها، استراتژی Producer Evangelism هست. اینکه بری با مبلغان یک حوزه صحبت کنی و مثلا ازشون بخوای وبینار برگزار کنند. این کار باعث میشه موتور کسبوکار روشن بشه و سریعتر جلو بره.
- عادل طالبی:
اگه داشتههامون رو با هم به اشتراک بذاریم، همه با هم رشد میکنیم و بزرگ میشیم. این فلسفه دورهمی «در مسیر بازاریابی دیجیتال» هست. ما تلاش داریم چرخه یادگیری متوقف نشه. شما هم در این مسیر به ما کمک کنید با محتواهایی که تولید میکنید.
گزارش تصویری این رویداد رو میتونید اینجا ببینید. علاوه بر این اسلایدهای سخنرانها در لینکهای زیر موجوده:
1. محبوبه شعاعی – بررسی محتوا (لینک اسلایدها)
2. ندا خالقی – بررسی سئو (لینک اسلایدها)
3. الهه محمودی – بررسی شبکههای اجتماعی (لینک اسلایدها)