گزارش رویداد

در وبیناردی 99 چه گذشت؟

در این پست برخی از نکات مطرح شده در رویداد وبیناردی سال 1399 رو منعکس می‌کنم. این پست برگرفته از توییت‌هائیه که در این رشته‌توییت و در حین برگزاری رویداد زدم. هشتگ‌های اختصاصی رویداد #وبیناردی و webinarday# بود و کل UGC توییتریش رو می‌تونید اینجا ببینید.

وبیناردی - webinarday

توی این رویداد آنلاین فرهود وثوقی،‌ عادل طالبی، مانوئل اوهانجانیانس و محمد مهدی ربانی سخنرانی داشتند. پنل اول با موضوع «برگزاری وبینار در حوزه‌های جدید» با حضور پژمان نوروزی،‌ مارینا اوهانجانیانس،‌ شاهین کلانتری، سیاوش صمدی و وحید خسروی برگزار شد. در پنل دوم با موضوع «راه‌های برگزاری وبینار پردرآمد» آرش سروری، پیمان مولوی، ‌عماد قائنی، پیمان سرحدی و علیجاه شهربانویی حضور داشتند.

عکس‌های رویداد رو که در این گزارش می‌بینید، مهدی برهمندپور و آذین جوادزاده گرفتند. 

فرهود وثوقی:

1. توضیح بیشتر در صفحه معرفی وبینار اعتبار وبینار رو بیشتر می‌کنه. از توضیح زیاد نترسید. سعی کنید ابهامات رو از بین ببرید تا فروش افزایش پیدا کنه.

2. تیتر وبینار باید یه وعده مشخص داشته باشه. اگر از «کسب درآمد» صحبت می‌کنید حتما باید مشخص کنید «از چه راهی؟» یا «چه مقدار؟»

فرهود وثوقی؛‌وبیناردی

مانوئل اوهانجانیانس:

3. در ۶ ماه اول سال ۹۹، ۶۰۰۰ وبینار در ایسمینار برگزار شده. حوزه استارتاپی و کارآفرینی بیشترین وبینار رو در این مدت داشتند.

4. وبینار می‌تونه یک ابزار بازاریابی باشه و می‌شه با هدف Lead Generation ازش استفاده کرد. در بعد آموزشی هم می‌شه برای کسب درآمد ازش بهره برد.

5. در ۶ ماه اول سال ۹۹، بیشترین میانگین فروش ریالی وبینار در ایسمینار رو وبینارهای حوزه «مالی و سرمایه‌گذاری» به ویژه در مساله بورس داشتند.

6. حدود ۵ درصد از مخاطبین وبینارها افراد بالای ۵۵ سال هستند که آمار جذابیه.

مانوئل اوهانجانیانس؛ وبیناردی

آرش سروری:

7. «آکادمی اینفوگرام»، «انتشارات جنگل» و «آکادمی وب ۲۴» به ترتیب بیشترین تعداد فروش/ثبت‌نام رو در وبینارهای ایسمینار داشتند.

8. «آکادمی بین‌المللی یونیتک»، «آکادمی مولوی» و «آکادمی آنلاین تیزلند» بیشترین رقم فروش رو در ایسمینار داشتند.

آرش سروری؛‌وبیناردی

وحید خسروی:

9. یکی از چالش‌های وبینارهای تک‌نفره برقراری ارتباط دوطرفه با مخاطبه که سخنران تجربه‌ش می‌کنه. چالش دیگه اتفاقات غیرمنتظره مثل مشکل اینترنته که در طول وبینار ممکنه پیش بیاد. سولوشن‌های بکاپ می‌تونه به رفع برخی مشکلات کمک کنه.

10. برگزاری وبینار و رویداد آنلاین با ارتباط چندسویه می‌تونه خیلی جذاب باشه اما این کار نیاز به یه تیم باتجربه مثل ایسمینار و البته سرمایه‌گذاری داره.

11. بیزنس‌مدل یه ابزاره که باید انعطاف‌پذیر باشه. مثلا ما واقعیت کرونا رو پذیرفتیم و به جای اینکه یه سالن بگیریم و این رویداد رو برگزار کنیم اومدیم و در استودیو رویداد رو ضبط می‌کنیم.

وحید خسروی؛ وبیناردی

مارینا اوهانجانیانس:

12. در بازه زمانی کرونا موضوعات عام‌تری به موضوعات وبینارها در ایسمینار اضافه شد. مثلا برگزاری وبینار یوگا یا زبان انگلیسی قبلا متداول نبود.

13. هر حوزه‌ای رو که دوست داریم به موضوعات ایسمینار اضافه بشه خودمون می‌ریم سراغ آدم‌های شناخته شده در اون حوزه و ازشون حمایت می‌کنیم. مثلا برای آشپزی همین کار رو کردیم. این یکی از رویکردهای بازاریابی ما در ایسمیناره.

14. خیلی طول کشید تا بتونیم برای وبینار فرهنگ‌سازی کنیم. مثلا سال ۹۲ افراد می‌پرسیدند که چرا باید اطلاعات تماس از ما بگیرید؟ 

15. الان خیلی از بیزنس‌های خارجی با نگاه بازاریابی محتوایی از وبینار برای Lead Generation استفاده می‌کنند.

مارینا اوهانجانیانس، وبیناردی

شاهین کلانتری:

16. ایسمینار فضای برگزاری وبینار رو تغییر داد و نکته مهم در تیم‌شون این بود که همراه و درکنار برگزارکننده بودند. سایت و تیم ایسمینار حس راحتی رو به مخاطب می‌ده.

17. به دوستانم پیشنهاد می‌کنم که وبینارهای اول رو رایگان و با دوستان‌تون برگزار کنید تا با فضای پلتفرم آشنا بشید. بعد از یه مدت با فضا آشنا می‌شید و تجربه برگزاری وبینار براتون شیرین می‌شه.

18. وبینار کمک کرده افراد ترغیب بشن مهارت‌های خودشون رو افزایش بدند و دایره مکانی مخاطبین رو گسترش داده. الان دوستانی از افغانستان که فارسی‌زبان هستند همراه ما در وبینارها می‌شن.

شاهین کلانتری؛ وبیناردی

سیاوش صمدی:

19. فضای وبینار و ادوبی‌کانکت برای کلاس زبان نبود پس سعی کردم محتوایی رو انتخاب کنم که معلم بیشتر بتونه متکلم‌وحده باشه. مثلا رفتم سراغ آموزش گرامر.

20. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های وبینار اینه که می‌تونید مدرس خودتون رو از بین تعداد زیادی از افراد انتخاب کنید و این مساله وابسته به موقعیت مکانی‌تون نیست. الان من شاگردانی از کشورهای خارجی و روستای کوچکی در ایران دارم.

سیاوش صمدی، وبیناردی

پژمان نوروزی:

21. با اینکه قبلا تجربه تدریس داشتم اولین وبیناری که برگزار کردم خیلی ازم انرژی گرفت چون قبل از اون چنین تجربه‌ای نداشتم و باید خودم یک‌تنه کلاس رو جلو می‌بردم.

پژمان نوروزی؛ وبیناردی

عادل طالبی:

22. وبینار باید در «زمان مناسب» برگزار بشه. زمان برگزاری مناسب برای وبینار وابسته به مخاطبه. باید زمانی باشه که احتمالا مخاطب فرصت کافی داره.

23. ارائه‌دهنده باید بتونه مخاطب رو در طول مدت وبینار درگیر کنه و مهارت «ارائه آنلاین» داشته باشه.

24. برای برگزاری وبینار باید چک‌لیست داشته باشید. همین چند روز پیش سامان فائق چک‌لیستی رو به نقل از هاب‌اسپات منتشر کرد. ما هم خودمون در نشر برآیند چک‌لیستی داریم که توی این اسلایدها هست.

25. «ارائه آنلاین» با «ارائه حضوری» فرق می‌کنه. فیدبک زیادی توی ارایه آنلاین نمی‌گیرید. دیدن وبینارهای قبلی، تمرین و کسب تجربه می‌تونه به بهتر شدن مهارت ارائه آنلاین کمک کنه.

26. راهنمای ورود به وبینار رو با توجه به نوع مخاطب‌تون تنظیم کنید. کودک یا دانشجو هر دو می‌تونند مخاطب وبینار باشند و راهنمای ورودشون باید متفاوت باشه.

27. فایل ارائه باید مناسب وبینار باشه. توی وبینار نمی‌شه ویدیو رو توی اسلایدها به‌خوبی پخش کرد یا مثلا برای رد شدن اسلایدها نباید از انیمیشن استفاده کنید. توجه کنید که توی وبینار توجه اصلی روی کادر بزرگ اسلایدهاست.

28. در وبینار سوال بپرسید ولی تلاش کنید جواب‌ها بسته باشه: مثلا بله/خیر یا جواب با اعداد. این باعث می‌شه وبینار خسته‌کننده نشه و تعامل ایجاد بشه.

29. همیشه همراه با یک همکار وبینار رو برگزار کنید. هم در فضای آنلاین و هم در کنارتون در فضای حضوری. شما نباید از پای لپ‌تاپ بلند بشید و همکارتون باید کمک‌تون کنه.

30. اگه می‌خواین وبینارتون که یک محتوای زنده است باز هم دیده بشه باید همیشه بعد از وبینار پاسخگوی سوالات بینندگان باشید.

عادل طالبی؛ وبیناردی

فایل ارائه عادل طالبی با موضوع «چگونه یک وبینار خوب برگزار کنیم؟» رو می‌تونید در این لینک ببینید.

محمد مهدی ربانی:

31. برندسازی شخصی یعنی ساخت یک تصویر خوب در ذهن مخاطب‌تون و یکی از راه‌های ساختن برند شخصی فعالیت‌های روابط عمومیه. بعد از اون تبلیغات می‌تونه این برند رو تثبیت می‌کنه.

32. بین «شهرت» و «حسن شهرت» تفاوت وجود داره. ما باید بتونیم آگاهانه و فعالانه تصویر درستی از خودمون در ذهن مخاطب ایجاد کنیم.

33. وبینار در مقایسه با سخنرانی در سمینارها یکی از ابزارهای کم‌هزینه برای برندسازی شخصیه. 

34. برای برندسازی شخصی از طریق وبینار اول از همه باید «مخاطب» رو انتخاب کنید. باید مشخص کنید دقیقا می‌خواین روی چه افرادی تاثیرگذار باشید.

35. شناخت دقیق علائق، دردها و مشکلات مخاطب به شما کمک می‌کنه در برندسازی شخصی از طریق وبینار موفق بشید‌. شما باید بتونید رهبر فکری مخاطبین‌تون باشید.

36. برای شما که برند شخصی‌تون رو به درستی ساختید و رهبر فکری شدید، همیشه مشتری صف می‌کشه.

37. وقتی دغدغه مخاطب رو شناختید باید «تیتر» و «سرفصل‌ها» رو بر اساس این دغدغه‌ها تنظیم کنید. مهم نیست ما چی داریم، مهم اینه که مخاطب چی می‌خواد‌.

38. بعد از انتخاب تیتر و محتوای درست، باید برای وبینارتون «تبلیغات» کنید. پس باید ببینید مخاطب هدف چه رسانه‌ها و افرادی رو دنبال می‌کنه و همونجا تبلیغات کنید.

39. شما در وبینار نمی‌تونید با چشم‌های مخاطب به‌راحتی ارتباط برقرار کنید پس باید «احساسات» مخاطب رو درگیر کنید. مثلا با دونه‌دونه افراد ارتباط برقرار کنید.

40. محتوای صرف همه جا پیدا می‌شه‌. بهترین معلم الان گوگله. پس چیزی که تمایز ایجاد می‌کنه درگیری احساسات مخاطبه.

41. هدف‌تون رو بذارید «یادگیری» مخاطب و احساساتش رو درگیر کنید. نشون بدید متخصص هستید و قابل‌اعتمادید. مطمئن باشید مشتری هم میاد.

42. فرقی نداره تجربه چندم برگزاری وبینارتونه، حتما روی اسلایدها و ارائه وقت بذارید. نگید که وبینار رایگانه و کلا صدنفر میاد. در دنیای اینترنت محتوا باقی می‌مونه. «آماده‌سازی» رو جدی بگیرید.

43. نذارید مخاطب‌تون فراموش‌تون کنه. مخاطب رو بکشید سمت شبکه‌های اجتماعی. برای برندسازی شخصی همیشه باید در دسترس و در دید باشید. بعد هم مخاطب رو ببرید سمت سایت‌تون.

44. همیشه در ارایه محتوا دست و دل‌باز باشید. این کار باعث می‌شه همیشه تلاش کنید به‌روز باشید و همین مساله به رشدتون کمک می‌کنه.

45. ادراک شما از خودتون، ادراک دیگران از شما رو می‌سازه. به توانمندی‌هاتون ایمان داشته باشید. فقط لازمه گرد و خاک رو از الماس وجودتون پاک کنید.

عماد قائنی:

46. با شروع کرونا مدیران منابع انسانی سردرگم شده بودند. ما در یک وبینار تجربیات مدیران کسب‌وکار رو منتقل کردیم. مهم‌ترین عامل استقبال از این وبینار «نیاز روز» بود.

47. آوردن افرادی که برند شخصی خوبی دارند در وبینار، می‌تونه «اعتماد» ایجاد کنه.

48. بالا رفتن سطح آموزش و یادگیری زیرساختیه که وبینار فرصت خوبی رو براش به وجود آورده و همین مساله زیرساختی هرچند الان به چشم نیاد ولی در آینده پاسخی به بسیاری از مشکلات کشوره.

عماد قائنی؛ وبیناردی

علیجاه شهربانویی:

49. «چه خلایی در حوزه آموزش هست» و «اینکه خودمون به عنوان برگزارکننده چی می‌خوایم یاد بگیریم‌» مهم‌ترین نکاتیه که قبل از وبینار باید بهش فکر کنیم.

50. برندهای ما می‌تونند نقش بزرگی در آموزش داشته باشند. خواهش من از کسب‌وکارها اینه که دیتای واقعی‌شون رو در آموزش‌ها در اختیار افراد قرار بدند. در بحث آموزش تبلیغات و بازاریابی اطلاع از داده واقعی خیلی مهمه.

علیجاه شهربانویی؛ وبیناردی

پیمان سرحدی:

51. بهترین و شاخص‌ترین اساتیدی رو که تا حالا آموزش آنلاین نداشتند انتخاب کردیم و باهاشون همکاری کردیم. برای مارکتینگ وبینارها هم از «اینفلوئنسر مارکتینگ» استفاده کردیم که به نظرم یکی از اثربخش‌ترین کانال‌های بازاریابیه.

52. اگه «محتوای ارزشمند» توسط «فرد ارزشمند» ارائه نشه شما دیگه نمی‌تونید آموزش‌هاتون رو از طریق وبینار بفروشید هر چقدر هم که تبلیغات‌تون خوب باشه. «تجربه‌محور» بودن محتوا هم خیلی تاثیرگذاره.

پیمان سرحدی؛ وبیناردی

پیمان مولوی:

53. هر وقت بتونید بر اساس نیاز افراد محتوای مناسب ارائه کنید موفق می‌شید. مردم برای چیزی هزینه می‌کنند که احساس نیاز بهش داشته باشند. علاوه‌براین، وبینار در فضای کار ما تونست افراد توانمند رو از افراد غیرتوانمند تفکیک کنه.

54. زاویه دید متفاوت اساتید خارجی برای ما خیلی اهمیت داره و با توجه به اینکه امکان حضور در سمینارهای خارجی رو نداریم پس گروه خاصی از افراد هنوز حاضرند با هزینه‌های بالا هم در وبینارها شرکت کنند.

55. کیفیت محتوا، حرف به‌روز داشتن و انتخاب نیچ‌مارکت درست به دیده شدن وبینار کمک می‌کنه.

56. کمپانی‌هایی که بودجه‌هایی زیادی رو در جاهایی که تاثیری نداره خرج می‌کنند می‌تونند بیان بخشی از بودجه رو خرج اسپانسرشیپ وبینار کنند تا هزینه‌های وبینار برای مردم کم بشه.

پیمان مولوی؛‌وبیناردی

این گزارش شاید به درد دوستانی که در حوزه بازاریابی محتوایی یا بازاریابی دیجیتال مشغول هستند بخوره پس ممنون می‌شم با دکمه‌های زیر گزارش رو براشون بفرستید. اگه نظری در مورد رویداد یا نحوه گزارش‌نویسی هم داشتید توی کامنت‌ها به من بگید. مرسی 🙂

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا