گزارش رویداد

در شانزدهمین دوره بازاریابی محتوایی یوسف فراهانی چه گذشت؟

من با یوسف فراهانی از رویداد «در مسیر بازاریابی دیجیتال» آشنا شدم. اونجا یه ارائه خیلی خوب در مورد یو ایکس رایتینگ و میکروکپی‌ها داشت. اول به زبان ساده این دو مفهوم رو توضیح داد، بعد هم کلی مثال از کسب‌وکارهای دیجیتال ایرانی زد. خب این برای من خیلی مطلوب بود چون خودم آدمی هستم که با مثال یاد می‌گیرم و با مثال یاد می‌دم. اسلایداش هم که بر خلاف اسلایدهای خیلی از سخنرانان، کاملا فارسی‌سازی شده، منظم و با فونت مناسب بود. اینم خیلی بهم چسبید. اسلایداش رو می‌تونید اینجا ببینید. چون خودم روی «بازاریابی محتوایی» تمرکز کردم تصمیم گرفتم دوره‌ش رو شرکت کنم و در نتیجه مصداق «حسنی به مکتب نمی‌رفت، وقتی می‌رفت جمعه می‌رفت» شدم و در شانزدهمین دوره که جمعه صبح برگزار می‌شد شرکت کردم. در این پست می‌خوام در مورد تجربه خودم از این دوره بگم و برای این کار از روش «پرسش و پاسخ» برای مقاله‌نویسی استفاده می‌کنم. اگه سئوال دیگه‌ای هم در مورد این دوره داشتید توی کامنت‌ها بپرسید حتما پاسخ می‌دم.

پوستر دوره بازاریابی محتوایی یوسف فراهانی
پوستر دوره بازاریابی محتوایی یوسف فراهانی

  • دوره‌ای که با یوسف فراهانی داشتی چند جلسه بود؟ خیلی ازت پول گرفتند؟

دوره 20 ساعته بود. 5 جلسه چهارساعته که البته وسط هر جلسه چایی می‌دادن، نسکافه می‌دادن، خوراکی می‌دادن :) هزینه‌ش 700 هزار تومن بود ولی با تخفیفش واسه من شد 630 هزار تومن. حتی اگه فقط بخوام به بعد مالیش فکر کنم مطمئنم آورده مالی‌ای که این دوره برای من در آینده خواهد داشت خیلی بیشتر از پولیه که خرج کردم.


  • فکر می‌کنی این کارگاه برای چه کسانی خوبه؟

برای افرادی خوبه که تا یه حدی با بازاریابی محتوایی آشنا هستند و ارزشش رو درک کردند. شاید برای کسانی که زیاد با این حوزه آشنا نیستند و تازه‌واردند یه کم سنگین باشه. برای خود من مفاهیمی که مطرح شد ناآشنا نبود اما هنر یوسف در این بود که به بهترین شکل، ذهن من رو در مورد بازاریابی محتوایی منظم کرد. این کار رو فقط یک «معلم» خوب می‌تونه انجام بده.


  • سرفصل‌ها چیا بودند؟ جزوه هم دادند بهتون؟

سرفصل‌ها رو به طور کامل می‌تونید اینجا ببینید. اگه با بازاریابی محتوایی آشنا باشید خود سرفصل‌ها و دقتی که در تنظیمشون شده باهاتون حرف می‌زنه ولی به اختصار باید بهتون بگم که یوسف فراهانی سعی می‌کنه توی این دوره بهتون یک «نقشه راه» بده و تونسته به بهترین شکل اون رو توی اسلایداش و جزوه‌ش پیاده‌سازی کنه. این جزوه می‌تونه همیشه همراه شما باشه و بعدا هم در پروژه‌های مختلف محتوایی ازش استفاده کنید. البته بدون شرکت در دوره، جزوه زیاد به کارتون نمی‌یاد. در عین حال اینجا عکس یه صفحه از جزوه رو براتون می‌ذارم که ببینید چقدر منظم و حرفه‌ای طراحی شده.

یک صفحه از جزوه دوره بازاریابی محتوایی یوسف فراهانی
یک صفحه از جزوه دوره بازاریابی محتوایی یوسف فراهانی

  • یوسف فراهانی سخت‌گیره؟ ازون معلمای عصا قورت‌داده است یا اوکیه؟

ازتون می‌خواد گوشی‌هاتون رو سایلنت کنید. دیر نیاین سر کلاس. دو سه تا تمرین مرتبط هم تا آخر دوره باید انجام بدید. زیاد سخت‌گیری نمی‌کنه که حتما انجام بدید ولی اگه انجام بدید خودتون بهتر یاد می‌گیرید. ضمن اینکه با شنیدن نظرات هم‌کلاسی‌ها هم‌افزایی خوبی شکل می‌گیره. خود یوسف هم قیافه‌ش جدیه ولی خیلی شوخ‌طبعه. ازونا نیست که شوخیاش ناراحتتون کنه البته. بداهه‌گو هست بیشتر. یعنی در موقعیت یه نکته خنده‌دار می‌گه که کلاس منفجر می‌شه.


  • بیشتر از یوسف فراهانی بگو؟ باهاش حال کردی؟

واقعیتش من آدمی نیستم که بخوام از کسی زیادی تعریف کنم. من نظم، دقت، تجربه و فهم محتوایی در یوسف دیدم. خیلی مهمه که یه معلم حرفایی که سر کلاس می‌زنه بر اساس تجربه باشه. همه این چیزایی رو که توی دوره مطرح می‌شه می‌تونید برید از سایت‌های خارجی بخونید ولی یوسف نرفته اونا رو کپی-پیست کنه. یوسف فراهانی دانش «بازاریابی محتوایی» رو کسب کرده، در کار تجربه کرده و بعد به زبان خودش توی جزوه‌ش منعکس کرده. یوسف با دقت و نظمی که داره به خوبی یه مدل برای بازاریابی محتوایی صورت‌بندی کرده و همراهش کرده با مثال‌های زیادی از کسب‌وکارهای کشور خودمون. دانش «بازاریابی» هم داره. خیلی از افرادی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعال هستند فقط یاد دارند با ابزارها کار کنند ولی یوسف منطق و فهم پشت ماجرا که مارکتینگ هست رو هم داره. این مساله صرفا وابسته به تحصیلات دانشگاهیش نیست ولی کاملا روحیه «دانشگاهی» داره. یعنی کسی هست که سعی می‌کنه بی‌طرفانه نگاه کنه و تصمیم بگیره و انتخاب کنه که کدوم راه درست‌تره. این روحیه دانشگاهی، هم توی رفتارش و هم توی شیوه تدریسش دیده می‌شه.


  • هم‌کلاسیات کیا بودند؟

واقعیش فرصت کم بود برای شناخت هم‌کلاسی‌ها ولی به نظر می‌رسید همه‌شون توی کسب‌وکارهای موفقی مشغول به کارند یا حداقل تجربیات ارزشمندی دارند. شما توی دوره‌هایی که شرکت می‌کنید فقط از استاد اون دوره چیزی یاد نمی‌گیرید. بعضی وقتا هم‌کلاسی‌ها نکاتی رو بیان می‌کنند که می‌تونه منشا تحول بزرگی در مسیر کاری‌تون بشه. ضمن اینکه می‌تونید باهاشون ارتباط بگیرید و پروژه مشترک تعریف کنید.


من مرتضی چرخ‌زرین هستم، کارشناس بازاریابی محتوایی و دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی. خوشحال می‌شم اگه از طریق اینستاگرام یا توئیتر با هم در ارتباط باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا