گزارش رویداد
در نوزدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال چه گذشت؟
در این پست نکاتی رو که در نوزدهمین دورهمی در مسیر بازاریابی دیجیتال مطرح شده مینویسم که در طول رویداد توی این رشتهتوییت منعکس کرده بودم. علی پوربافرانی، علیرضا کاظمزاده و محسن طاووسی سخنرانهای این دورهمی بودند و فعالیتهای دیجیتال اتاقک رو در سه حوزه محتوای سایت، شبکههای اجتماعی و سئو نقد و بررسی کردند.
علی پوربافرانی:
- جاباما بهعنوان رقیب اتاقک جسارت بیشتری رو از خودش نشون داده و برای هر کدوم از صفحاتش پیام مجزا داره. دیزاین و هویتبصری صفحات هم کاملا قابل قبوله.
- سایت شب به عنوان رقیب اتاقک طراحی بصری جذابی داره و تعامل کاربران از طریق کامنتها باهاش زیاده. از سمت دیگه توی تولید محتوای متنی باکیفیت در بلاگ اومده که بهخوبی با بقیه رقابت کنه.
- اتاقک نتونسته لحن برندش رو به دقت انتخاب کنه. در نقاط کمی از سایت گفتگوی محاورهای و خودمونی با مخاطب دیده میشه اما در بقیه موارد داره کاملا رسمی حرف میزنه.
- کپی عناوین فرعی صفحه اول سایت اتاقک که کاربر رو به صفحات اقامتگاهها در شهرهای مختلف هدایت میکنه کاملا محافظهکارانه و بدون ریسک نوشته شده و جذابیت لازم برای مخاطب رو نداره.
- حجم متن کپیهایی که برای قسمت مزایای میزبانی در اتاقک نوشته شده خیلی زیاده و اگه از ابزاری مثل هاتجر استفاده میکنند حتما باید بررسی کنند و ببینند آیا کاربر حوصله میکنه این متون رو بخونه؟
- نداشتن عنوان و عکس در بالای لندینگهای سایت اتاقک و مشخص نبودن پیامی که قراره به کاربر منتقل بشه از مشکلات این صفحاته. این لندینگها شباهت زیادی به لندینگهای سایتهای مشابه داره و تفاوتی احساس نمیشه.
- توی صفحات دستهبندی سایت هیچکدوم از رنگهای سازمانی اتاقک استفاده نشده و یکپارچگی بصری توی سایت مشاهده نمیشه. علاوه بر این نسخه فونت ایرانسنس توی این صفحات با نسخهای که در وبلاگ بهکار رفته متفاوته و این موارد نقص محسوب میشه.
- در صفحه اقامتگاه نهتنها عکسهای باکیفیتی مشاهده نمیشه، از ویدیو هم اصلا استفاده نشده. متنهایی که در مورد اقامتگاهها نوشته شده بهخوبی شرایط حضور در هر اقامتگاه رو نشون میده ولی این دقت در همه صفحات مشاهده نمیشه.
- سوالات متداول به خوبی در سایت اتاقک پاسخ داده شده ولی کلمات کلیدی رو میشه داخل همون صفحه گذاشت تا کاربر راحتتر به پاسخ سوالش برسه یا حداقل گزینه سرچ داشته باشه که دسترسی آسونتر بشه.
- از برچسبها در وبلاگ اتاقک هیچ استفادهای نشده و نوایندکس شدند در حالیکه این صفحات، صفحاتی هستند که مستمرا آپدیت میشند و میتونند ورودی بگیرند.
- اینکه اسامی نویسندگان توی مطالب وبلاگ اتاقک درج شده ارزشمنده اما ضعفهایی هم توی این مطالب دیده میشه. از جمله اینکه بعضی از تصاویر هیچ تناسبی با هویت بصری برند ندارند یا اینکه قسمتهای مهم متن بولد نشده تا راحتتر مرور بشه.
- ۳ثانیه وقت داریم که توی سایتمون نظر مخاطب رو جلب کنیم. اگه این اتفاق بیوفته، کاربر ادامه مسیر رو هم با ما میاد. به همین دلیل همیشه باید به طراحی هویت بصری برای جلبتوجه اهمیت بدیم.
علیرضا کاظمزاده:
- یکی از نکات مثبت شبکههای اجتماعی اتاقک تغییر در روند فعالیت اینستاگرامشونه. این تغییر یه تغییر ناگهانی نبوده و کاملا مشاهده میشه که یه تغییر مستمر و حسابشده است.
- بخش قابلتوجهی از محتواهای شبکه اجتماعی اتاقک محتوای آموزشیه که نمیشه بهراحتی توی گوگل پیدا کرد و این مزیته. نوع دیگهای از محتواشون، محتوای تعاملی (پشتصحنه) بوده که اعتمادسازه ولی کمرنگ بوده.
- محتوای فروشمحور-تعاملی از جمله محتواهای شبکه اجتماعی اتاقکه که هم تعامل خوبی با مخاطب ایجاد کرده و هم منجر به فروش میشه. محتوای کمپینی نوع دیگه از محتواهاشونه که در تولید محتواش سعی کردند اقتضائات اینستاگرام رو هم به خوبی رعایت کنند.
- مسابقات اینستاگرام از جمله محتواهاییه که تیغ دولبه محسوب میشه. به افزایش فالوور کمک میکنه ولی اینستاگرام بهشدت روی این محتوا حساس شده و پیش اومده که محتوای مسابقه رو حذف کنه. این مساله به اعتماد کاربر ضربه میزنه.
- محتوای خبری (بیزینسی) از محتواهای شبکه اجتماعی اتاقکه که معلومه کار کردند چون باید کار میکردند و هماهنگ با بقیه محتواها نیست. محتوای How to’s یه نوع دیگه محتواست که اتاقک پست جداگانه براش نداشت ولی سعی کرده توی کپشنها کاربر رو هدایت کنه.
- کمپین، مسابقات مداوم، تبلیغات متعدد و استفاده از پستهای Collab از جمله مواردیه که منجر به رشد اکانت اینستاگرام اتاقک شده. فراز و فرود رشد اکانت اینستاگرام رو میشه با سایتی مثل Not Just Analytics و ابزارهای مشابه تحلیل کرد.
- اقدام اینستاگرام اتاقک در همکاری با پیج «سفر بریم» و تولید محتوای جذاب در مورد اقامتگاهها در قالب پست Collab کار هوشمندانهای بوده و نقطه ضعف رقیبش رو در این زمینه بهخوبی متوجه شده.
- اگه بخوام فرمول موفقیت اکانتهای کسبوکاری توییتر رو بگم دو عنصر مهم داره. یکی بامزهبودن و دومی احتمالا یه نوع پوش مارکتینگ. یه تعداد اکانت با فالوور بالا محتواها رو ریتوییت میکنند. بهنظر میرسه این روش به دیده شدن این بیزنسها کمک کرده.
- شبکههای اجتماعی اتاقک از نظر آماری داره رشد میکنه اما اتاقک باید اتاقک باشه. به این معنا که باید به فکر جایگاهیابی (Positioning) دقیق در ذهن مخاطب با تولید انواع محتوای استراتژیک باشه.
- گاید اینستاگرام، لایو برای معرفی لوکیشنها، روایتگری در استوری و دستهبندی استراتژیک هایلایتها از جمله قابلیتهای اینستاگرامه که اتاقک باید بیشتر ازشون استفاده کنه.
- تنوعبخشی به مسابقات (فرم شرکت در مسابقه)، مسابقه در بسترهای دیگه (استوری) و تنوع در جایزه مسابقات (مثلا پک سوغاتی شهرها) از جمله مواردیه که اتاقک میتونه در بهبود مسابقاتش در اینستاگرام بهش توجه کنه.
- پررنگ کردن هویت سازمانی اتاقک به منظور تلاش برای جذب نیروی بهتر به جای ساختن رسانه آموزشی در حوزه منابع انسانی نکتهای که اتاقک باید در فعالیتهای لینکدین بهش توجه کنه چون حوزه فعالیتش گردشگریه و نه منابع انسانی.
محسن طاووسی:
- اولین نکتهای که توی بررسی سئو باید بهش توجه بشه بررسی صفحات موجود و ارتباطشون با خروجی عملیات تحقیق کلمات کلیدی و بررسی اینه که چه صفحاتی باید ساخته شده باشند، ولی موجود نیستند.
- گوگل عاشق اینه که من درست برم توی صفحهای که مرتبط با نیازمه و کلمهکلیدیش رو سرچ کردم. من نمیدونم اون کسبوکار چیه و صفحه اولش چیه. پس کسبوکارها باید صفحاتی داشته باشند که با کلمات مرتبط سودآورشون سئو شده باشه. نباید این فرصت از دست بره.
- اینکه بگیم یه سایت قوی که رقیبمونه صفحات مرتبط با کلیدواژههای مهم نداره ما هم لازم نداریم که داشته باشیم درست نیست. چون اون کسبوکار اگه الان نرفته باشه سراغش دو سال دیگه میره و اونجا ما که کسبوکار کوچکتری داریم از قافله عقب میمونیم.
- تمرکز تایتل هر صفحه باید روی محتوای اون صفحه باشه. مثلا توی یه تایتل دو قسمتی که با | از هم تفکیک شدند، باید هر دو قسمت متمرکز روی کلیدواژه اصلی باشند.
- اسم برند رو توی تایتل توی قسمت اول نیارید چون تاثیر منفی داره روی رنکینگ. قسمت اول تایتلتون حتما باید متمرکز بر مهمترین کلیدواژه اون صفحه باشه.
- تمرکز موضوعی تایتلهای صفحات اقامتگاهها توی سایت اتاقک مثلا «اقامتگاههای کردان» باید روی کلیدواژه اصلی باشه و نه روی کلماتی مثل استخردار. برای «اقامتگاههای استخردار کردان» باید صفحه مجزایی داشته باشند.
- صفتهایی مثل لاکچری، استخردار، ارزان و … توی سایتی مثل اتاقک مهمه پس این کسبوکار باید صفحات مرتبطی داشته باشه که من از سرچ گوگل بهشون برسم. مثلا اینکه اتاقک برای «اجاره ویلا لاکچری» صفحهای نداره میتونه ضعف محسوب بشه.
- هر چقدر توی انکرتکستهای آنپیج باید تمیز و دقیق باشیم توی آفپیجها باید غیرمرتب و شلخته عمل کنیم تا لو نره که خودمون داریم یه کارایی رو انجام میدیم.
- زبان مشترک یه متخصص با هر صاحب کسبوکاری باید پول باشه. اینکه چقدر تخصص ما به عنوان متخصص سئو، محتوا و … برای کسبوکار میتونه سودآور باشه باید موضوع مورد توافق بین طرفین باشه. این وظیفه ماست که بتونیم راضیش کنیم.
همه عکسهای دورهمی رو میتونید از اینجا ببینید. اگه این گزارش براتون مفید بوده، ممنون میشم برای دوستانتون هم بفرستید :)